"Truck van de Toekomst"


Rolande LNG en IVECO Schouten hebben samen en project gestart binnen het subsidieprogramma “Truck van de Toekomst” voor het rijden op vloeibaar aardgas(LNG). In dit samenwerkingsverband wordt de gehele keten van het rijden op vloeibaar biogas ingevuld van de truck en de brandstof tot de onderhoudscontracten en garantie. De IVECO Stralis op LNG is schoner, stiller, veiliger en zuiniger dan een vergelijkbare dieseltruck. Daarnaast wordt er door de transportondernemer nog eens een forse kostenbesparing op brandstof gerealiseerd.

Het doel van het subsidieprogramma Proeftuinen duurzame mobiliteit: Truck van de Toekomst is het stimuleren van brandstofbesparing en CO2-reductie bij vrachtauto’s. Met de toegekende projecten is het doel de toepassing te bevorderen van hybride vrachtauto's, dieselalternatieven, en systemen voor hulpvermogen aan boord van vrachtauto's. Proeftuinen Truck van de Toekomst moeten de effectiviteit, betrouwbaarheid en bedrijfseconomische ratio aantonen van deze opties onder normale praktijkomstandigheden.

De belangrijkste belemmering en aarzeling ten aanzien van de overstap naar alternatieve brandstoffen is de onbekendheid. De onwetendheid is groot en weegt regelmatig zwaar mee. Het project “Truck van de Toekomst” gaat ervoor zorgen dat vragen beantwoord worden, het vertrouwen zal groeien en de producten in de praktijk worden bewezen. De overstap naar de beste alternatieve brandstof van dit moment wordt in de praktijk live vergeleken met de alom bekende dieseltrucks. Ervaar en zie de voordelen!

Voor het project “Truck van de Toekomst” zijn 25 trucks klaargemaakt om op vloeibaar biogas en vloeibaar aardgas te rijden. Deze trucks worden dagelijks ingezet bij transportondernemers, voornamelijk in voor distributiewerkzaamheden. De gegevens en data die voortkomen uit de operationele inzet van de trucks worden gepresenteerd op www.battleofthetrucks.nl.


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0