Over Rolande LNG

Rolande LNG introduceert het rijden op vloeibaar aardgas (LNG) en vloeibaar Biogas (LBG) in het Nederlandse en Europese wegtransport.  Vloeibaar aardgas is het enige duurzame en economische alternatief voor diesel in zwaar transport. Bovendien is de techniek om te kunnen rijden op deze alternatieve brandstof uitstekend ontwikkeld. Het rijden op LNG wordt in verschillende delen van de wereld al succesvol toegepast.

Rolande LNG is overtuigd van de vele voordelen van het rijden op vloeibaar aardgas en biogas voor het wegtransport. De transporteur heeft te maken met steeds strengere milieueisen en hogere kosten. Ook het geproduceerde geluid tijdens laden en lossen wordt onderworpen aan een steeds strengere wetgeving. Het inzetten van LNG-trucks biedt de oplossing voor deze problemen.

Rolande LNG heeft het initiatief genomen om het rijden op LNG in Nederland en Europa mogelijk te maken. Rolande LNG is een volledige dochteronderneming van IVECO-dealer Schouten. De afgelopen jaren heeft het innovatieve bedrijf gevestigd in Giessen (Noord-Brabant) hard gewerkt aan het mee-ontwikkelen van trucks op LNG en de ontwikkeling en bouw van LNG-tankstations. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat het LNG-systeem op de IVECO Stralis in de fabriek wordt opgebouwd en deze trucks een Europese typegoedkeuring hebben. Voor het uitrollen van de gehele keten van tankstations, distributie, inkoop, klanten en het voorzien van trucks- ontving Rolande LNG subsidie van het Nederlandse ministerie van Economische zaken. AgentschapNL heeft hiermee de ontwikkelingen van de infrastructuur voor LNG als transportbrandstof in Nederland ondersteund.

Bedrijfsactiviteiten

Rolande LNG heeft als core business de in- en verkoop van LNG en Bio-LNG dat voornamelijk wordt gebruikt als brandstof voor het zware wegtransport. Daarnaast zijn er nog de volgende andere bedrijfsactiviteiten:

- Ontwikkeling, bouw en exploitatie van LNG-tankfaciliteiten
- LNG truckrental en verkoop
- Ondersteuning en advies bij de overstap naar LNG
- Transport van LNG voor het wegtransport of industriële toepassing

Rolande LNG verzorgt in samenwerking met Titan LNG ook de levering van LNG voor andere (industriële) toepassingen. Vooral het transport van Cryogene gassen en het overladen hiervan is zeer specialistisch werk. Rolande LNG en Titan LNG hebben hier ruime ervaring mee en gebruiken eigen transportmiddelen. Voor het transport van LNG beschikt Rolande LNG over 20ft, 40ft en 45ft tankcontainers.

 

Inmiddels hebben we ruim 32,8 miljoen kilometer
ervaring met LNG!

Hiernaast vindt u een presentatie met een recent overzicht van de opgedane ervaringen. Inmiddels heeft Rolande LNG samen met haar klanten ruim 32,8 miljoen kilometer ervaring met het rijden op LNG!

Datum: 24 september 2015.


 
 
 
 
 
 
 
 

Waar komt Rolande LNG vandaan?

Rolande betrekt haar LNG van Gate Terminal in de Rotterdamse haven. Deze Gate Terminal is de eerste LNG-importterminal van Nederland met toegang tot Noordwest-Europa. Hier wordt het vloeibaar aardgas per schip aangevoerd. Dit aardgas komt onder andere uit Qatar en Noorwegen en heeft een vloeibare vorm doordat het is afgekoeld tot -160 graden Celsius. Bij deze temperatuur wordt het aardgas bij Gate Terminal opgeslagen. Vervolgens wordt het als gewoon aardgas aan Nederlandse bedrijven geleverd via het netwerk. Of wordt het in vloeibare vorm gebruikt als brandstof voor vrachtwagens en scheepvaart.

Gerben Dijkstra - Account Manager LNG bij Gate Terminal - is blij met Rolande: “Gate is trots op de samenwerking met Rolande. Wij werken graag met een van de voortrekkers in deze markt aan de introductie van LNG als brandstof voor schoon en duurzaam transport.”


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0